Sprawdź opinie o nas:

Referencje logo tripadvisor, opinie o Restauracji Filharmonia logo trójmiasto, opienie o Restauracji Filharmonia

Aktualności

Wielkanoc 2019

Pełnych nadziei, wiary i miłości radosnych Świąt Wielkiej Nocy oraz serdecznych spotkań w gronie Najbliższych życzy załoga Restauracji Filharmonia z właścicielami.

Jednocześnie informujemy, iż w dniach 21-22.04.2019 Restauracja Filharmonia jest nieczynna.

 

 

Festiwal Restaurant Week 03-17 kwietnia 2019

Mamy bardzo dobrą wiadomość, dla Was Kochani Goście, jak i dla nas:)

Bierzemy udział w jednym z największych festiwali w Polsce.

W terminie od 03 do 17 kwietnia zaskoczymy Was wyjątkowymi smakami w super cenie 🙂

RESTAURANT WEEK już niebawem- Zapraszamy!

Ilość stolików każdego dnia ograniczona.

Restaurant Week

Polska Zobacz Więcej - weekend za pół ceny 15-17 marca 2019 - Menu

Poniżej prezentujemy menu podczas weekendu za pół ceny, który odbędzie w terminie 15-17 marca 2019 roku w Restauracji Filharmonia.

Menu

Przystawka:
Tatar z wędzonej makreli z konfiturą z pomidora i papryki oraz reliszem z zielonego ogórka – cena dania z 32 zł na 16 zł

Zupa:
Ogonowa z pieczoną cebulką i kluseczkami – cena dania z 22 zł na 11 zł

Danie główne:
Dorsz z pieca z zielonym tagliatelle agliolio, creme fraiche, sałaty ogrodowe – cena dania z 58 zł na 28 zł

Deser:
Tort kajmakowy z wiśniami i śmietaną – cena dania z 23 zł na 12 zł

Cena regularna całego zestawu 135 zł, cena promocyjna 49 zł

Kolacja Walentynkowa 2019

 

14 lutego 2019 w Walentynki warto celebrować z ukochaną osobą 🙂
Przygotowaliśmy w tym dniu specjalną, skróconą kartę menu.

Carpaccio wołowe, rukola, parmezan, oliwa truflowa 34 zł
Krewetki tygrysie, sos porowo-estragonowy 38 zł

Kaszubska musztardowa, chips z boczku 14 zł
Krem z buraka, ser kozi, chips z jarmużu  14 zł

Czarne tagliatelle w oliwie z ośmiornicą, mulami, zielonymi szparagami, parmezanem chilli 34 zł
Dorsz z rozmarynowymi warzywami, kopytka, sos kremowy 38 zł
Gęś pieczona, golce kaszubskie, modra kapusta, sos żurawinowy 48 zł
Stek z polędwicy wołowej w pieprzu młotkowanym i soli himalajskiej, marynowane warzywa, ziemniak, kompozycja 3 sosów 85 zł

Tiramisu malinowe z kandyzowaną pomarańczą 18 zł
Brownie z wiśniami i kwaśną śmietaną, sos makowo-migdałowy 21 zł

Przy zamówieniu dania głównego, poczęstujemy Was ostrygą na lodzie z limonką 🙂

Przygotujemy Drink w zaskakującej odsłonie 🙂 – wódka, gin, likier lillet 12 zł

A także Strawberry daiquiri w rewelacyjnej cenie 12 zł

Serdecznie zapraszamy.

Rezerwacje tel. +48 58 323 83 58

Polska Zobacz Więcej- weekend za pół ceny"

Kochani, już niedługo poinformujemy Was jak będzie wyglądało menu podczas weekendu za pół ceny., który odbędzie w terminie 15-17 marca 2019 roku.

Świąteczna przerwa

 

Przyjaciele 🙂

Restauracja będzie nieczynna w dniach 23-27.12.2018.

Pragniemy spędzić ten czas z rodzinami- więc prosimy o zrozumienie 🙂

Z tej okazji życzymy Wam wszelkiej pomyślności, mnóstwa prezentów pod choinką i pyszności na stole!!!

WESOŁYCH ŚWIĄT 🙂 🙂 🙂

SYLWESTER 2018 - Kolacja Degustacyjna Sylwestrowa 2018

Serdecznie zapraszamy do spędzenia z nami Sylwestra. W ten wieczór przygotowaliśmy wyjątkowe menu degustacyjne w opcjach z winami lub bez win. O północy zaprosimy Was na taras górny restauracji na kieliszek wina musującego oraz pokaz fajerwerków.

New Year’s Eve Supper in Philharmonic Restaurant 2018

Sylwester 2018/2019
MENU
Kolacja degustacyjna
Amouse Boucle
Parfait rakowy z pistacjami, creme fraiche i oliwą pietruszkową
Przystawka
Vitello z rozmarynowej piersi kaczej sous-vide na sosie anchois z kaparami i rukolą
Wino: S-Naia Rueda /Sauvignon Blanc, Hiszpania
Zupa
Bulion z kuropatwy, ravioli z kozim serem, kawior estragonowy
Danie rybne
Pstrąg łososiowy w kokosowym sosie, puder z orzechów pekan, glony wakame, risotto limonowe, kiszona
cytryna
Wino: De Morgenzon/Chardonnay, RPA
Intermezzo
Sorbet limonowo-lawendowy z pianką champagne
I danie mięsne
Francuski kurczak kukurydziany, sos molette, gnocchi nero, chrupiące sałaty, owoc granatu, puder orzechowy,
kandyzowane winogrono
Wino: Hugel/Riesling, Francja
II danie mięsne
Dolmades z baraniny z miętą i harissą, puree z pieczonych warzyw, tapenada z czarnych oliwek, sos demi-miętowy, glazurowana cytrynowa marchew
Wino: Conte Di Campiano
Primitivo, Włochy
Deser
Chocolate praline cube – nugat z orzechów laskowych w czekoladowej kostce, sos z palonego karmelu z Cognac
i malinami
Wino: Graham’s Late Bottled Vintage Port, Portugalia
Cena
Menu w opcji bez win w cenie – 290 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie – 440 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.
Lampka francuskiego wina musującego „Frederic Chopin”dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.
Zapraszamy!
Rezerwacji prosimy dokonywać pod nr telefonu +48 58 323 83 58 Ilość miejsc ograniczona.
www.restauracjafilharmonia.pl
New Year’s Eve dinner 2018/2019
MENU
Tasting dinner
Amuse Bouche
Crayfish parfait with pistachios, creme fraiche and parsley oil
Starter
Vitello with rosemary sous-vide duck breast on anchovy sauce with capers and rucola
Wine: S-Naia Rueda / Sauvignon Blanc, Spain
Soup
Partridge broth, ravioli with goat cheese, caviar tarragon
Fish dish
Salmon trout in coconut sauce, pecan nut powder, wakame algae, lime risotto, pickled lemon
Wine: De Morgenzon/Chardonnay, RPA
Intermezzo
Sorbet lime-lavender with champagne foam
First meat dish
French corn chicken, molette sauce, gnocchi nero, crispy lettuce, pomegranate fruit, nut powder, candied grape
Wine: Hugel / Riesling, France
Second meat dish
Dolmades of mutton with mint and harissa, puree of roasted vegetables, tapenade of black olives, demi-mint sauce, glazed lemon carrot
Wine: Conte Di Campiano Primitivo, Italy
Dessert
Chocolate praline cube – chocolate hazelnut nougat, caramel sauce with Cognac and raspberries
Wine: Graham’s Late Bottled Vintage Port, Portugal
Price
Price for casting menu – 290pln/person
Price for casting menu and wines – 440pln/person
Service charge 10% extra.
A glass of French sparkling wine „Frederic Chopin” for every guest served at midnight on the restaurant’s roof
terrace with beautiful Motlava and Old Town view.
We invite you!
Please make your reservation by phone +48 58 323 83 58 The number of places is limited.
www.restauracjafilharmonia.pl

Pewnie zastanawiacie się jak spędzić wieczór, 31 grudnia? Tak, dokładnie – jest to SYLWESTER 🙂

Mamy dla Was propozycję kolacji 7-daniowej w dwóch opcjach.

Serdecznie zapraszamy.
Pamiętajcie, ilość miejsc ograniczona!

Menu Święta Niepodległości

Weekend ze Świętem Niepodległości ,

Już 10 i 11 listopada świętujmy smacznie oraz rodzinnie 100/lecie odzyskania Niepodległości.

W tych dniach dedykujemy specjalne menu:

✔️ DAŁ NAM PRZYKŁAD BONAPARTE
Pate wieprzowe z emulsją porzeczkową i jarzębiną na chrupiącej bagietce 18 zł

✔️ Z ZIEMI WŁOSKIEJ DO POLSKI 
Zupa di-Pesca rybna z owocami morza 20 zł

✔️ ŻOŁNIERZ NIE ODMÓWI
Gęś z chutneyem jabłkowo-dyniowym, puree grzybowe, chrupiące sałaty 43 zł

✔️ GDY Z WOJENKI WRÓCISZ
Parofite mango-mięta na czekoladowej kruszonce 16 zł

 

Zapraszamy 😊

Grzaniec hanzeatycki

Mamy dla Was

Grzaniec hanzeatycki- wino, goździki, pomarańcza, jabłko, cynamon, anyż.
Zapraszamy na przyjemność w cenie 15 zł.

Już od stycznia dostępna jest NOWA KARTA MENU- zapraszamy :)

Blank menu, fork and knife on old wooden background

Marcin, Szlagowski, Szef Kuchni, serdecznie zaprasza do degustacji dań z NOWEJ KARTY MENU!

Znajdziecie tam m.in. bycze jądra w sosie z wędzonej białej czekolady, ucha carska podlana rosyjską wódką, okonia słodkowodnego na sosie pomarańczowo-miętowym z krewetkowym pęczakiem i zielonym groszkiem, polędwicę z sarny z maślanym bobem i marchewkowym puree czy crumble z jabłkami i agrestem, flambirowane wiśniówką, podane z lodami waniliowymi.

ZAPRASZAMY  do zapoznania się z kartą na naszej stronie w zakładce MENU oraz w RESTAURACJI:)

Bon upominkowy na świąteczny prezent

Szukacie prezentu na Święta? Doskonałym rozwiązaniem będzie bon upominkowy do wykorzystania w smakowity sposób:) Ustalenie kwoty pozostawiamy Wam do wyboru. Z naszej strony otrzymujecie 10% rabatu. Aby dokonać zakupu serdecznie zapraszamy do Restauracji.

0144_bon_mikrodruk_prew-bez