OFERTA ORGANIZACJI BANKIETU - 2024



Uroczysta kolacja firmowa, bankiet na zakończenie konferencji czy kongresu, gala jubileuszowa, kolacja dla najważniejszych Klientów to zawsze bardzo prestiżowe wydarzenie, wymagające szczególnego miejsca, oprawy, profesjonalnej obsługi i doskonałego jedzenia. Z Restauracją Filharmonia zorganizujecie Państwo każde takie wydarzenie na najwyższym poziomie sale Restauracyjne dla nawet 140 osób oraz przestronne Foyer na bankiety nawet dla 1000 osób. Współpracujemy też z wieloma prestiżowym obiektami w Gdańsku: Dwór Artusa, Teatr Szekspirowski, ECS, MIIWS to tylko niektóre z nich.

MENU BUFETOWE I

Zupy 250ml/os

Aksamitny krem z białych warzyw z orzechami włoskimi wege

Żur staropolski z białą kiełbasą i boczkiem

Dania na ciepło 500g/os

Dorsz duszony z grzybami na maśle

Szynka po szlachecku w sosie pieprzowym

Kurczak z woka w sezamie w tajskich warzywach

Gnocchi w sosie arabiata z wędzonym tofu vege

Ziemniaczki tymiankowe

Biały ryż z pietruszką

Surówka z czerwonej kapusty

Kruche sałaty z warzywami i sosem winegret

Bufet zimny 200 g/os

Deska pieczonych mięs i pasztetów

Babeczki z kremem z łososia
Vou la vent z wieprzowiną "szarpaną"

Babeczki z białym serem i suszonymi pomidorami

Cukinia z tofu w tajskim sosie
Śliwka wędzona w boczku

Roladka ze szpinakiem i serkiem śmietankowym

Tortilla z humusem groszkowo - bazyliowym i chrupiącą sałatą
Tartaletka z kremem bonjour i podgrzybkami

Sałatka Bawarska

Sałatka Caprese z mozarellą i bazylią

Sałatka brokułowa z ziarnami

Pieczywo, masło

Bufet deserowy - 2 szt/os

Sernik z cynamonem

Ciasto z truskawkami
Ciasto czekoladowe z wiśnią
Ciasto pijak z makiem


Napoje

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)

Woda mineralna z cytryną

199 zł netto/osoba

MENU BUFETOWE II

Zupy 250ml/os

Ogonowa po węgiersku z pieczoną papryką

Zupa tajska z trawą cytrynową i makaronem ryżowym vege

Dania na ciepło 500g/os

Kaczka pieczona z antonówką i sosem żurawinowym

Beef Bourguignon na czerwonym winie

Łosoś norweski z zielonym groszkiem w cytrynowym sosie

Lasagne szpinakowe vege

Kopytka z pietruszką

Potatki ziołowo-czosnkowe z pieca

Modra kapusta

Surówka z selera

Sałaty ogrodowe z warzywami sezonowymi i winegretem

Bufet zimny 200 g/os

Deska serów polskich z winogronem, orzechami

Deska pieczonych mięs i pasztetów

Grawlax w cytrusach
Tatar wołowy z cebulką i czarną truflą

Vou la vent z zielonego ogórka z pastą z papryki

Marynowane buraki z serem koneckim

Vou la vent z musem z dyni i szałwii

Krewetki w sosie mango-jalapeno

Zielone buritto z pomidorem i musem z kraba

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Sałatka z cieciorką - vege

Pieczywo, masło

Bufet deserowy 2 szt/os

Babeczki z owocami

Mini ptysie

Bezy migdałowe

Sernik cynamonowy

Napoje

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)

Woda mineralna z cytryną

Soki owocowe – 2 rodzaje

269 zł netto/osoba

MENU SERWOWANE I


Zupa

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Danie Główne
Szlachecka szynka w sosie Portobello, Gratin ziemniaczany, glazurowane buraczki w miodzie

Deser
Szarlotka na kruchym spodzie, biała czekolada z Goldwasserem, karmel


Bufet zimny 150 g/os

Deska wędlin i kabanosów z musem chrzanowym

Crepes z grillowanym kurczakiem i papryką

Marynowane buraki z serem koneckim

Babeczki z kremem z łososia z kaparami

Śliwka wędzona w boczku

Sałatka ziemniaczano - śledziowa

Sałatka nicejska z tuńczykiem

Sałatka Caprese

Napoje

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)

Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)

Woda mineralna z cytryną

Cena 199 zł netto/osoba

MENU SERWOWANE II

Przystawka
Vitello tonnato ze schabu pieczonego w rozmarynie, rukola, mus chrzanowy

Zupa

Krem ziemniaczany z wędzonym łososiem

Danie Główne

Gęś pieczona, domowe kopytka na maśle z pietruszką, modra kapusta, sos żurawinowy

Deser

Tarta cytrynowa na maślanym cieście, coulis malinowe, mięta

Bufet zimny 150 g/os

Deska serów polskich z orzechami

Deska pieczonych mięs i pasztetów
Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem

Grawlax w cytrusach
Crepes ziołowe ze szpinakiem i serkiem

Chrupiące sałaty z półgęskiem i różanym winegretem
Sałatka Cezar z kurczakiem grillowanym

Sałatka brokułowa z ziarnami

Pieczywo, masło

Cena 269 zł netto/osoba

*NA ŻYCZENIE MOŻLIWOŚĆ MENU W OPCJI WEGE, VEGAN, BEZGLUTENOWEJ

W cenie menu: stoliki koktajlowe/ stoły i krzesła dla Gości, stoły pod bufety, porcelana, szkło, sztućce, obsługa, podstawowe dekoracje kwiatowe

INFORMACJE DODATKOWE

Organizujemy bankiety od 30 do 1000 osób.

Sala w Restauracji Filharmonia na wyłączność w cenie menu dla min. 30 osób

Bankiet możemy zrealizować w dowolnym wskazanym miejscu przez Klienta, lub wynajętej przez nas przestrzeni. Współpracujemy m.in. z Polską Filharmonią Bałtycką, Dworem Artusa, Teatrem Szekspirowskim, Teatrem Wybrzeże, Muzeum II Wojny Światowej, Echo Sferą, Ratuszem Staromiejskim i wieloma innymi