Przyjęcie weselne

Zobacz galerię

OFERTA ORGANIZACJI PRZYJĘCIA WESELNEGO - RESTAURACJA FILHARMONIA 2024



Ślub i wesele to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu młodych ludzi i ich rodziców.
Jedną z najważniejszych decyzji jest wybór miejsca przyjęcia weselnego – sposobu ugoszczenia gości i oprawy pierwszego wspólnego małżeńskiego wieczoru w gronie bliskich osób. Wychodząc naprzeciw potrzebom Młodych przygotowaliśmy niepowtarzalne warunki dla udanego przyjęcia. Restauracja Filharmonia nad samą rzeką z pięknym widokiem na Stare Miasto na wyłączność do 4-tej rano. Przyjęcia weselne organizujemy dla 40-65 osób. Dodatkową atrakcją mogą być plenerowe zaślubiny na dachu naszej Restauracji w otoczeniu przepięknej panoramy zabytkowego Gdańska.

MENU NR 1- 329 zł/ osoba

Przystawka

Tatar z Matyjasa na plincu ziemniaczanym, czerwona cebula, limonka, rukola

Zupa

Rosół z koguta z domowym makaronem

Danie Główne

Szlachecka szynka duszona w czerwonym winie, podana z sosem Portobello, ziemniaki puree, buraczki glazurowane na wrzosowym miodzie

Deser

Brownie czekoladowe z sosem waniliowym i wiśniami

Danie ciepłe serwowane po 24

Barszcz czerwony z pasztecikiem

Bufet deserowy 2 szt/os

Pleśniak

Ciasto truskawkowe

Ciasto kokosowe

Sernik pieczony

Świeże krojone owoce

Bufet zimny 250g/os

Wędzone pstrągi na sałacie chrzanowej

Mini crepsy z łososiem wędzonym, szpinakiem i ricottą

Trio śledziowe (jabłko-śmietana, cebulka-oliwa, salas-pomodoro)

Pasztet Szefa Kuchni z musem chrzanowym

Tradycyjny schab pieczony w majeranku

Wybór wędlin, suszonych kiełbas i kabanosów

Deski serów pleśniowych i twardych z winogronem i paluszkami grissini

Mozzarella z pomidorami i bazylią

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka Grecka z serem feta i oliwkami

Marynaty i dipy

Pieczywo, masło

Pakiet napoi serwowanych bez limitu

Woda mineralna gazowana i niegazowana

Napoje gazowane (Pepsi, 7 up, Mirinda)

Soki owocowe naturalne (pomarańcza, jabłko, grapefruit)

Kawa i herbata z dodatkami

MENU NR 2- 389 zł/ osoba

Przystawka

Rillettes z kaczki, pomarańcze, roszponka, żurawina

Zupa

Krem z zielonego groszku, chipsy z marchewki

Danie Główne

Polędwiczka wieprzowa, pieczone w rozmarynie warzywa korzeniowe, sos porowo-estragonowy, ziemniaczane rostii

Deser

Tarta porzeczkowa, sos waniliowy

Danie ciepłe serwowane po 24

Tradycyjny polski żurek z jajem

Bufet deserowy 2,5 szt/os

Kokosowa panna cotta z sosem brzoskwiniowym i malinowym

Pudding czekoladowy z wiśniami

Szarlotka na kruchym spodzie

Malinowe poezja

Świeże krojone owoce

Bufet zimny 250g/os

Wędzone pstrągi na sałacie chrzanowej

Galaretka z łososia z warzywami

Mini crepsy z łososiem wędzonym, szpinakiem i ricottą

Trio śledziowe (jabłko-śmietana, cebulka-oliwa, salas-pomodoro)

Pasztet Szefa Kuchni z musem chrzanowym

Tradycyjny schab pieczony w majeranku
Polędwiczka sous vide w rozmarynie

Wybór wędlin, suszonych kiełbas i kabanosów

Deski serów pleśniowych i twardych z winogronem i paluszkami grissini

Mozzarella z pomidorami i bazylią

Sałatka nicejska- tuńczyk, jajko, fasolka, oliwki, czerwona cebula, sałata, makaron

Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i serem Parmezan

Marynaty i dipy

Pieczywo, masło

Pakiet napoi serwowanych bez limitu

Woda mineralna gazowana i niegazowana

Napoje gazowane (Pepsi, 7 up, Mirinda)

Soki owocowe naturalne (pomarańcza, jabłko, grapefruit)

Kawa i herbata z dodatkami

MENU NR 3- 475 zł/ osoba

Przystawka

Krewetki smażone, podane na sałatce z wodorostów Wakame, cytrusy

Zupa

Krem z podgrzybków z ziołową pianką

Danie Główne

Goleń jagnięca, sos bearnaise, szparagi, ziemniaki koperkowe

Deser

Parfite po amerykańsku, lody straciatella przekładane wiśniami w gorącej czekoladzie z orzechami włoskimi

Danie ciepłe serwowane po 21

Pieczony udziec wieprzowy marynowany w ziołach i miodzie na kapuście, opiekane ziemniaczki z pieca

Danie ciepłe serwowane po 24

Węgierska zupa Gulaslaves z wołowiną i kluseczkami

Bufet deserowy 3 szt/os

Kokosowa panna cotta z sosem brzoskwiniowym

Mus mango malina
Sernik z kawałkami czekolady

Torcik Marcello z wiśniami

Malinowa poezja

Świeże krojone owoce

Bufet zimny 250g/os

Polędwiczka sous vide w rozmarynie

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Łosoś grawlax marynowany w cytrusach

Trio śledziowe (jabłko-śmietana, cebulka-oliwa, salas-pomodoro)

Pasztet z dziczyzny z musem chrzanowym

Tradycyjny schab pieczony w majeranku

Wybór wędlin hiszpańskich, suszonych kiełbas

Deski serów pleśniowych i twardych z winogronem i paluszkami grissini

Grillowane halloumi, roszponka, mandarynki, prażone orzechy nerkowca

Sałatka nicejska- tuńczyk, jajko, fasolka, oliwki, czerwona cebula, sałata

Sałatka z półgęskiem i różanym winegretem

Marynaty i dipy

Pieczywo, masło

Pakiet napoi serwowanych bez limitu

Woda mineralna gazowana i niegazowana

Napoje gazowane (Pepsi, 7 up, Mirinda)

Soki owocowe naturalne (pomarańcza, jabłko, grapefruit)

Kawa i herbata z dodatkami

OPCJE DODATKOWE

Alkohole

*Piwo Tyskie z beczki - cena 17 zł 0,5l

*Wódka czysta Wyborowa - cena 95 zł /but. 0,5l

*Wino musujące „Frederic Chopin” - cena 75 zł/but. 0,75l

*Wino wytrawne białe i czerwone - cena 75 zł /but. 0,75l

*Whisky Ballantines/ Johny Walker Red Label – cena 190 zł/ but. 0,7l

*Whisky Jack Daniels - cena 250 zł/ but. 0,7l

*Alkohole własne „korkowe” - cena 28 zł/os

Desery i słodkości

Tort na zamówienie - cena od 20 zł/os

(smak i kształt do wyboru – 120g/os)

Dodatkowe danie na gorąco

*Pieczony udziec wieprzowy marynowany w ziołach -1650zł/szt ok. 13kg dla ok. 40 os.

*Indyk pieczony w cytrusach - 1350zł/szt ok. 13kg dla ok. 30 os.

Gęś pieczona w pomarańczach – 600zł/szt dla ok. 12 osób

W cenie menu pokrowce na krzesła, obrusy, serwetki, podstawowa dekoracja kwiatowa, restauracja Filharmonia na wyłączność

Do rachunku doliczany jest serwis 10 %