Sprawdź opinie o nas:

Referencje logo tripadvisor, opinie o Restauracji Filharmonia logo trójmiasto, opienie o Restauracji Filharmonia

Wesela

w niezwykłej oprawie

W naszej Restauracji dysponujemy sześcioma różnej wielkości salami weselnymi i bankietowymi, mogącymi pomieścić 150 osób oraz wygodnym parkingiem na 300 samochodów.

Niezależnie od tego, czy wybiorą Państwo małe kameralne przyjęcie czy huczną zabawę w szerokim gronie, zapewniamy perfekcyjną organizację, dbałość o każdy szczegół i wykwintną kuchnię. Bogaty wybór menu i atrakcje towarzyszące sprawią, że ten wyjątkowy moment będzie długo wspominany.

Oferta organizacji przyjęcia weselnego

Ślub i wesele to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu młodych ludzi i ich rodziców. Dlatego z tak wielką starannością przygotowują się do niego, zwracając uwagę na każdy szczegół.

Jedną z najważniejszych decyzji jest wybór miejsca przyjęcia weselnego – sposobu ugoszczenia gości i oprawy pierwszego wspólnego małżeńskiego wieczoru w gronie bliskich osób.

Wychodząc naprzeciw potrzebom Młodych przygotowaliśmy niepowtarzalne warunki dla udanego przyjęcia.

Wsłuchując się w Państwa sugestie, potrzeby z przyjemnością podejmiemy się organizacji przyjęcia.

Menu Nº1

190 zł/osoba

ikona sztućce

Przystawka

Tatar z wędzonego łososia, czerwona cebula, limonka, rukola

Zupa

Consome z kaczki, makaron troffie

Danie Główne

Polędwiczka cielęca, ziemniaczki puree, brukselka, sos ciemny

Deser

Semifreddo

Danie ciepłe serwowane po 24:00

Barszcz czerwony z pasztecikiem

Bufet deserowy

Pleśniak
Ciasto czekoladowe
Napoleonka
Ciasto kokosowe
Sernik pieczony
Świeże krojone owoce

Menu Nº1

ikona sztućce

Bufet zimny

Wędzony węgorz
Galaretka z pstrąga z warzywami
Mini crepsy z łososiem wędzonym, szpinakiem i ricottą
Trio śledziowe (jabłko, śmietana-imbir, kapary – po kartusku)
Wolno gotowane polędwiczki nadziewane śliwką Tradycyjny schab pieczony w majeranku
Wybór wędlin, suszonych kiełbas i kabanosów
Deski serów pleśniowych i twardych z winogronem i paluszkami grissini
Grillowane warzywa z ziołami i oliwą extra vergine
Mozzarella z pomidorami i bazylią
Mix sałat z balsamicznym dresingiem, pomidorki cherry, ser grana padano
Sałatka nicejska- tuńczyk, jajko, fasolka, oliwki, czerwona cebula, sałata, makaron
Sałatka warzywna z serem „feta”
Chlebek naan z pastami (konfitura z pomidorów, bakłażana i humusu)
Mini papryczki faszerowane kaszą jaglaną i bakaliami
Marynaty i dipy
Pieczywo, masło

Napoje bezalkoholowe
Pakiet napoi serwowanych bez limitu

Woda mineralna gazowana i niegazowana
Napoje gazowane (Cola, Fanta, Sprite, tonic)
Soki owocowe naturalne (pomarańcza, jabłko, grapefruit)
Kawa i herbata z dodatkami

Menu Nº2

220 zł/osoba

ikona sztućce

Przystawka

Rillettes z kaczki, pomarańcze, roszponka, żurawina

Zupa

Krem z fasolki szparagowej, oliwa dyniowa

Danie Główne

Comber jagnięcy, pietruszka, ziemniak truflowy, sos miętowy, kalafior

Deser

Tarta porzeczkowa

Danie ciepłe serwowane po 24:00

Tradycyjny polski żurek z jajem

Bufet deserowy

Kokosowa panna cotta z sosem brzoskwiniowym i malinowym
Pudding czekoladowy z wiśniami
Sernik
Szarlotka
Ciastko czekoladowe
Ciasto jogurtowe
Napoleonka
Świeże krojone owoce

Menu Nº2

ikona sztućce

Bufet zimny

Wędzony węgorz
Galaretka z pstrąga z warzywami
Mini crepsy z łososiem wędzonym, szpinakiem i ricottą
Trio śledziowe (jabłko, śmietana-imbir, kapary – po kartusku)
Wolno gotowane polędwiczki nadziewane śliwką
Tradycyjny schab pieczony w majeranku
Wybór wędlin, suszonych kiełbas i kabanosów
Deski serów pleśniowych i twardych z winogronem i paluszkami grissini
Grillowane warzywa z ziołami i oliwą extra vergine
Mozzarella z pomidorami i bazylią
Mix sałat z balsamicznym dresingiem, pomidorki cherry, ser grana padano
Sałatka nicejska- tuńczyk, jajko, fasolka, oliwki, czerwona cebula, sałata, makaron
Sałatka warzywna z serem „feta”
Chlebek naan z pastami (konfitura z pomidorów, bakłażana i humusu)
Mini papryczki faszerowane kaszą jaglaną i bakaliami
Marynaty i dipy
Pieczywo, masło

Napoje bezalkoholowe
Pakiet napoi serwowanych bez limitu

Woda mineralna gazowana i niegazowana
Napoje gazowane (Cola, Fanta, Sprite, tonic)
Soki owocowe naturalne (pomarańcza, jabłko, grapefruit)
Kawa i herbata z dodatkami

Menu Nº3

300 zł/osoba

ikona sztućce

Przystawka

Krewetki smażone, podane na sałatce z wodorostów, cytrusy

Zupa

Krem z prawdziwków, trawa żubrowa

Danie Główne

Polędwica wołowa, sos bearnaise, szparagi, ziemniak

Deser

Chocolatte Brownie z lodami waniliowymi i marynowanymi wiśniami

Danie ciepłe serwowane po 21:00

Pieczony dzik w całości, sos własny, kasza gryczana, sałatka szwedzka

Danie ciepłe serwowane po 24:00

Bogracz

Bufet deserowy

Kokosowa panna cotta z sosem brzoskwiniowym i malinowym
Pudding czekoladowy z wiśniami
Sernik
Szarlotka
Ciastko czekoladowe
Ciasto jogurtowe
Napoleonka
Świeże krojone owoce

Menu Nº3

ikona sztućce

Bufet zimny

Wędzony węgorz
Galaretka z pstrąga z warzywami
Mini crepsy z łososiem wędzonym, szpinakiem i ricottą
Trio śledziowe (jabłko, śmietana-imbir, kapary – po kartusku)
Wolno gotowane polędwiczki nadziewane śliwką
Tradycyjny schab pieczony w majeranku
Wybór wędlin, suszonych kiełbas i kabanosów
Deski serów pleśniowych i twardych z winogronem i paluszkami grissini
Grillowane warzywa z ziołami i oliwą extra vergine
Mozzarella z pomidorami i bazylią Mix sałat z balsamicznym dresingiem, pomidorki cherry, ser grana padano
Sałatka nicejska- tuńczyk, jajko, fasolka, oliwki, czerwona cebula, sałata, makaron
Sałatka warzywna z serem „feta”
Chlebek naan z pastami (konfitura z pomidorów, bakłażana i humusu)
Mini papryczki faszerowane kaszą jaglaną i bakaliami
Marynaty i dipy
Pieczywo, masło

Napoje bezalkoholowe
Pakiet napoi serwowanych bez limitu

Woda mineralna gazowana i niegazowana
Napoje gazowane (Cola, Fanta, Sprite, tonic)
Soki owocowe naturalne (pomarańcza, jabłko, grapefruit)
Kawa i herbata z dodatkami

Opcje dodatkowe

ikona sztućce

Alkohole

Piwo Tyskie z beczki – 8 zł 0,5 l
Wódka czysta Wyborowa – 50 zł /but. 0,5 l
Wino musujące „Frederic Chopin” – 50 zł/but. 0,75 l
Wino wytrawne białe i czerwone – 40 zł /but. 0,75 l
Alkohole własne „korkowe” – 20 zł/osoba

Desery i słodkości

Tort okolicznościowy na zamówienie – 14 zł/osoba
(smak i kształt do wyboru – 120g/osoba)

Wybór ciasta i słodkości w papilotach – 12 zł/osoba
(smaki do wyboru – 3 szt/osoba)

Fontanna czekoladowa z dodatkami – 8 zł/osoba
(trzy rodzaje owoców)

Owoce filetowane świeżo krojone – 8 zł/osoba
(trzy rodzaje owoców)

Dodatkowe danie na gorąco

Barszcz czerwony z pasztecikiem – 8 zł/osoba
Żurek z kiełbaską i jajkiem – 10 zł/osoba
Pieczony udziec wieprzowy marynowany w ziołach i miodzie – 12 zł/osoba
Austriacka zupa gulaszowa ze szpeclami – 14 zł/osoba
Dzik, kasza gryczana, ogórki, sos – 18 zł/osoba

W cenie menu zawarte jest wynajem Sali w Restauracji Filharmonia, menu z napojami bezalkoholowymi, okrągłe stoły, krzesła, stoły pod bufety, obrusy, zastawa porcelanowa, szkło, serwetki płócienne, transport.

Do rachunku doliczany jest serwis 10%

 

Zapraszamy!

„Stereo” S.C.
Ul. Ołowianka 1,
80-751 Gdańsk
tel. 58 323 83 58
NIP 583-300-56-27 · REGON 220519884
marketing@restauracjafilharmonia.pl
biuro@restauracjafilharmonia.pl
www.restauracjafilharmonia.pl